снимки: Pcb2, УикипедияКосатки атакуваха яхта в продължение на 45 минути и

...
снимки: Pcb2, УикипедияКосатки атакуваха яхта в продължение на 45 минути и
Коментари Харесай

Косатки потопиха яхта в Гибралтарския проток

снимки: Pcb2, Уикипедия

Косатки нападнаха яхта в продължение на 45 минути и я потопиха в Гибралтарския пролив. Яхтата е благосъстоятелност на полска круизна компания.

От продължителната офанзива плавателния съд е потърпевш непоправимо. Въпреки напъните на капитана, на екипажа, екипа за търсене и избавяне и на Кралския марокански флот да я довлекат до пристанище, тя е потънала покрай мароканското пристанище Танжер-Мед. Членовете на екипажа не са потърпевши, добавя Българска национална телевизия.

Полската яхта стана четвъртият кораб, потънал от косатки за последните три години. От 2020 година откривателите са записали стотици офанзиви на китове против кораби в Гибралтарския пролив.

В момента учените не могат да назоват точната причина за експанзията на косатките. Според една от хипотезите косатката, наречена Бялата Гладис, е била ранена по време на среща с яхта през 2020 година След това тя и роднините ѝ почнали да възприемат като опасност всички кораби с избран размер.

Други учени са склонни да считат, че косатките просто се забавляват, повреждайки плавателните съдове.

По-рано беше обявено, че 55-годишен сърфист от Австралия се блъсна в кит и едвам не се удави. Мъжът сподели, че животното се е хванало за кабел, който е бил прикован към крайници му, тъй че няколко секунди не е могъл да се издигне на повърхността.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР